Saffranskaka
Det är inte så ofta jag bakar, men idag fick det bli en saffranskaka!
Den blev inte så tokig.
Här kommer receptet:
200g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 kuvert saffran, (½ gram)
4 3/4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt avsvalnat smör och saffran.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt svalna.
Pudra över florsocker strax före servering.
Källa: Hemmets veckotidning, nr 48, 2010
Johanna - Mitt vinterland
Åh, så gott!
Svar:
Monica