Vegetarisk sill
Aubergine-sill i senapssås
1 dl senap senap (vanlig)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl rårörsocker
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
2 dl förvälld aubergine
Blanda socker, senap och vinäger i en skål och droppa därefter i oljan, samtidigt som du rör om.
Blanda i dill, purjolök och auberginebitarna.
Smaka av med salt och peppar.
Vegetarisk skärgårdssill
1 burk naturell sojayoghurt
4 msk äggfri majonnäs
2 msk senap
1/2 dl hackad dill
1/2 burk svart Tångkaviar
1/2 burk röd Tångkaviar (den är färgad med paprika)
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad purjolök
Juice från 1/2 citron
3 dl förvälld aubergine
Blanda samtliga ingredienser och lägg till i den förvällda auberginen. Smaka av med salt och peppar
Klassisk inlagd aubergine-sill
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 dl skivad morot
1/2 dl hackad purjolök
2 dl förvälld aubergine
Koka upp samtliga ingredienser och låt det därefter svalna, lägg i den förvällda auberginen och varva med morot och purjulök.
/ Linnea