Vörtbröd

Idag har jag bakat mitt favoritbröd!
Receptet kommer från en restaurang i gamla stan i Stckholm som heter Kryp in.
Förra året i december var vi där och åt, då fick vi även detta recept!
 
Vårt mörka bröd (8 st limpor)
 
8 st     (2st)                                                         
 
4 l filmjölk (1 l)
2 flaskor mörk sirap (½ flaska)
2 pkt vetemjöl    (1kg)
1 pkt vetekross  (125g)
2 dl vetekli  (½ dl)
4 dl rårörda lingon  (1 dl)
4 dl russin  (1 dl)
4 st grovt rivna bakpotatisar med skal  (1 st)
1,5 dl bikarbonat  (2,5 msk)
0,5 dl kanel  (drygt 2 tsk)
0,25 dl kardemumma  (knappt 2 tsk)
0,5 msk salt  (2 krm)
Lite sockerkulör för färgens skull
Grädda i smorda formar, 175 grader ca 1 timme och en kvart....
 
Källa: Restarurang Kryp in
Prästgatan 17
111 29 Stockholm
 
Det som står inom parentes är mina beräkningar för 2 limpor, har inte så många formar...
Jag brukar röra ihop de torra och de våta ingridienserna för sig först.
Brukar bara grädda ca 1 timme, håll koll. Sockerkulör har jag inte använt.
 
 
Handduken med Elsa Beskow motiv fick jag i julklapp av min snälla kollega! :)
                                             


Gott!

Svar: Japp! :)
Monica


2014-06-28 // 22:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: