Apelsinpannacotta med fikon och glöggsirap
Igår var barnen och deras sambos hemma på besök, passade då på att testa en lite julig efterrätt.
Apelsinpannacotta med fikon och glöggsirap
8 portioner
2 gelatinblad
3½ dl vispgrädde
2 msk strösocker
½ vaniljstång
½ apelsin, rivet skal
Glöggsirap:
1 dl starkvinsglögg
½ apelsin, pressad saft
2 msk vit sirap
Servara med:
2 fikon
½ apelsin, rivet skal
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm grädde, socker, snittad vaniljstång och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt urkramade gelatinblad. Ta kastrullen från värmen och låt stå vid sidan av plattan i 10 minuter.
2. Sila gräddblandningen genom en finmaskig sil ner i en bunke. Fyll dessertglas till 3/4 med blandningen. Ställ in dem i kylen för att stelna, ca 3 timmar.
3. Glöggsirap: Koka samman glögg, apelsinsaft och vit sirap i en kastrull till en simmig sås. Låt kallna. Skölj och skär fikonen i klyftor. Lägg två klyftor i varje glas. Vid servering skeda över glöggsirap och garnera med apelsinskal.
Källa: Stora Juljournalen 2011, Malmö: Egmonttidskrifter
Mina kommentarer:
Jag fördelade ovanstående i 6 glas och jag tyckte nästan att det blev lite....
Gott var det i varje fall, även om jag nog tycker att pannacotta på Marabou mjölkchoklad är godare!
Amandas jul
Lät gott för en pannacottaälskare som mig :)
Svar:
Monica
Så gott!!
Svar:
Monica