Saffranskaka

Det är inte så ofta jag bakar, men idag fick det bli en saffranskaka!
Den blev inte så tokig.
 
 
Här kommer receptet:
 
200g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 kuvert saffran, (½ gram)
4 3/4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
 
Garnering:
 
Florsocker
 
Gör så här:
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt avsvalnat smör och saffran.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt svalna.
Pudra över florsocker strax före servering.
 
 
Källa: Hemmets veckotidning, nr 48, 2010


Åh, så gott!

Svar: Ja det var gott att känna saffranssmaken igen. :)
Monica


2013-10-05 // 13:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: